Mijn naam is Marjolein Van Acker.

Ik ben in 2002 afgestudeerd als onderwijzeres en sinds enkele jaren actief als kinderyoga-juf. Daarnaast ben ik ook de trotse mama van 2 dochters: Julie en Felien.

Tussen mijn 6 en 22 jaar speelde mijn vrije tijd zich grotendeels af in de turnwereld.  Als acrogymnaste deed ik mee aan nationale en internationale wedstrijden. Ik trainde 7 dagen op 7 en dit 2 à 3 uur per dag. Een echte passie dus! Enkele podiumplaatsen op Belgisch en internationaal niveau waren het resultaat. Momenteel ben ik in de turnwereld nog steeds actief als jurylid bij demo-groepswedstrijden van de Gymfed.

Na mijn turncarrière ging ik op zoek naar iets dat mijn zin in ‘actief bezig zijn’ kon opvullen én zocht ik tegelijkertijd iets waarmee ik mijn lichaam heil kon doen. Via enkele ex-turners kwam ik in contact met yoga en al snel liet dit me niet meer los… Ik voelde hoe het me dichter bij mezelf bracht en hoe het me steeds meer vertrouwen gaf in mijn eigen lichaam. Het hielp me anders te kijken naar mezelf en naar de wereld rondom mij.

Toen ik, na een 10-tal jaar zelf yoga te beoefenen, de kans kreeg om ook yogales in mijn klas te geven wou ik me toch wat verder verdiepen in de kinderyoga.

Om me meer te professionaliseren en bij te scholen, volgde ik een opleiding tot professioneel kinderyogadocent bij Yoga on Call: peuter- en kleuteryoga, kinderyoga, tieneryoga, ouder-en kind yoga.

Regelmatig geef ik in mijn klas (1e lj) een uurtje kinderyoga. Een moment waar de kinderen steeds naar uitkijken! Ook de kleuterklassen en enkele andere klassen van de lagere school mochten al van mijn yoga-aanbod proeven…

Daarnaast geef ik nu ook kinderyoga buiten de schooluren.

Verdere navormingen en opleidingen zijn voor mij zeker een must. Ik geniet van het bijleren en bijstuderen om het dan om te zetten in de praktijk.

Opleidingen:

  • Bachelor Lager Onderwijs, afgestudeerd sept 2002
  • Professionele opleiding tot kinderyogadocent (o.l.v. Mieke Ramon – Yoga On Call) 2017
  • Opleidingsmodule: Therapeutische kinderyoga 2018